De Scholierenkoepel vraagt om moderne technologie zinvol in te zetten.

De Scholierenkoepel vraagt om moderne technologie zinvol in te zetten.

De scholenkoepel vraagt om moderne technolgie zinvol in te zetten, zowel leerlingen als leerkrachten moeten meer les krijgen over ICT. Hoewel leerlingen vaak worden beschouwd als digital natives, blijft er nood aan ICT-lessen. Zowel technische lessen als mediawijze lessen over digitale bronnen en de impact van sociale media zouden meer aan bod moeten komen.

Daarnaast blijft het ook erg belangrijk dat leraren meer kennis moeten maken met nieuwe technologieën en hier zelfredzamer worden in het ontdekken van nuttige apps en andere software.

De scholenkoepel vraagt:

  • meer volwaardig digitaal lesmateriaal: tools die inzetten op betere manieren van samenwerken, snellere en meer bruikbare feedback; en constant geüpdate inhoud.
  • om leerlingen niet te verplichten om een toestel aan te kopen wanneer zij er al een hebben. Wij vragen ook om leerlingen die geen toestel hebben een betaalbare oplossing aan te bieden.
  • een stevig bijscholingsaanbod voor leerkrachten om helemaal mee te zijn met de digitale revolutie.

Dankzij onze databank aan getalenteerde lesgevers kunnen we zeker helpen bij het bijscholen van leerkrachten. Kijk gerust even op onze website voor meer informatie.

Een bijscholingsaanbod op maat van jouw school? Neem contact met ons op

Artikels met gelijkaardige interesses