10000 kinderen bouwen een robot: Doe mee met je klas!

10000 kinderen bouwen een robot: Doe mee met je klas!

Dit schooljaar 2020-2021, wil Dwengo vzw leerkrachten helpen om samen met hun leerlingen van het 5de en 6de leerjaar hun talent voor wetenschap en techniek te ontdekken. We dagen de kinderen uit om een creatieve kunst-robot te bouwen en te programmeren die zelfstandig kan tekenen. Zo leren ze heel wat STEM-vaardigheden van techniek tot computationeel denken.

Heel wat leerkrachten zullen voor het eerst robots bouwen in hun klas. Daarom hebben we al het ondersteunde didactisch materiaal samengebracht in een MOOC (een online opleiding) en we linken elke deelnemende school aan een ervaren WeGoSTEM-vrijwilliger. Met de online ondersteuning van die buddy, kan elke leerkracht deze workshop brengen in haar of zijn klas.

Lagere scholen kunnen vanaf oktober 2020 registreren om mee te doen. Vorm een groep met collega's van het 5de en 6de leerjaar en de ICT-coördinator van jouw school. Dwengo vzw zorgt voor al het nodige materiaal (laptops, robotpakketten) voor twee volle weken. Nadat je de online cursus gevolgd hebt, krijgt jouw school een buddy. Dat is een ervaren WeGoSTEM-vrijwilliger die al jouw vragen zal beantwoorden. Door deze workshop in jouw klas, leren jouw leerlingen broodnodige STEM-vaardigheden, maar we beloven je: ook zelf als leerkracht leer je veel bij op vlak van computationeel denken!

Ben je er klaar voor? Wil je jouw leerlingen in schooljaar 2020-2021 inspireren voor wetenschap en techniek? Schrijf jouw school in om een WeGoSTEM-workshop te geven samen met jouw collega's en met onze ondersteuning.

Vanaf 5 oktober 2020 kan je ons laten weten dat je een robotworkshop op jouw school wil organiseren en wanneer je dat wil doen. We zullen dan contact met je opnemen, het nodige materiaal afleveren op jouw school en we brengen je in contact met één van onze vrijwilligers die jouw buddy zal zijn voor dit boeiende project!

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses