Aan de slag met XR in je school door het XR-actieplan

Aan de slag met XR in je school door het XR-actieplan

Het XR-actieplan wil het potentieel van XR-toepassingen binnen het onderwijs vereenvoudigen. XR of extended reality is een koepelterm voor Augmented Reality, Virtual Reality en Mixed Reality.

Het XR-actieplan heeft als doel om XR te integreren in het technisch en beroepsgericht secundair onderwijs (arbeidsmarktgerichte, doorstroom en dubbele finaliteit) en bevat 4 hoofdlijnen:

  • Opleiding: in de XR Academy kunnen leraren vanaf het voorjaar 2023 opleidingen volgen over het gebruik van XR in hun lessen.
  • Ontlening: de Regionale Technologische Centra’s (RTC) stellen vanaf 1 september 2023 XR hardware ter beschikking die je kan ontlenen, na het volgen van een opleiding in de XR Academy.
  • Uitwisseling: het Lerend Netwerk XR, onder leiding van Thomas More hogeschool, bestaat uit 5 Vlaamse hogescholen die samen de uitwisseling van inzichten en aanpakken stimuleren.
  • Onderzoek: een onderzoeksteam, onder leiding van UGent en in samenwerking met de hogescholen uit het Lerend Netwerk XR, zal de aard en de effectiviteit van de XR-lessen, maar ook de effectiviteit van het XR-actieplan analyseren.

Wil je meer weten over de verschillen? Bekijk dan even dit filmpje van Carl Boel:

Ik wil meer informatie over het XR-actieplan

Artikels met gelijkaardige interesses