Met één ID bijna alle digitaal lesmateriaal bereikbaar

Met één ID bijna alle digitaal lesmateriaal bereikbaar

Het laagdrempelig toegang geven aan digitale leerinhouden is terecht een actiepunt binnen Digisprong. Met actie 3.3 wil de overheid de toegang tot digitale leermiddelen vergemakkelijken via de creatie van een Single Sign On (SSO) infrastructuur. Leerlingen vinden namelijk het beschikbare lesmateriaal onvoldoende terug in de veelheid van aanbieders en platformen.

Iddink wilde niet wachten op de uitrol van dit initiatief. Samen met een aantal uitgeverijen is er al een SSO voor Digitaal Leren gerealiseerd. De leerplatformen van Pelckmans Uitgevers, Averbode, Diligentia zijn op deze manier gemakkelijk toegankelijk via het startportaal 'Digitaal Leren' van Iddink. Voor uitgeverij Averbode kunt u ook de digitale boeken nu al op de leermiddelenlijst toevoegen. Met de andere uitgeverijen staan dit schooljaar gesprekken ingepland om directe toegang te kunnen realiseren voor al het digitaal lesmateriaal dat leerlingen nodig hebben.

Daarnaast is het schooleigen cursusmateriaal, gedigitaliseerd door i3LEARNHUB, ook beschikbaar via de SSO. Voor leerlingen is dit een enorme vereenvoudiging.

Met één account naar alle digitale leerstof!
Digitaal Leren zal volgend schooljaar ook beschikbaar zijn binnen de Office365 schoolomgeving, zodat een leerling met zijn school-ID kan inloggen.

Neem contact op voor meer informatie

Artikels met gelijkaardige interesses