Oplossing om luchtkwaliteit in klaslokalen te verbeteren

Oplossing om luchtkwaliteit in klaslokalen te verbeteren

Vanerum – totaalinrichter van scholen die een unieke combinatie van meubilair, borden en technologie aanbiedt – lanceert een nieuwe tool voor het monitoren van omgevingsfactoren en het verbeteren van de luchtkwaliteit in klaslokalen. 

In scholen wordt er momenteel alles aan gedaan om de omgeving waarnaar de leerlingen op 1 september zullen terugkeren zo corona-proof mogelijk te maken. Goede luchtkwaliteit in de gebouwen blijkt hierin een belangrijke rol te spelen. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat bepaalde omgevingsfactoren de verspreiding van COVID-19 beïnvloedenZo is het CO2-niveau, samen met andere parameters, een uitstekende indicator voor een goede luchtkwaliteit.  

Als deze factoren onder controle gehouden worden – door anticipatie en tijdige actie – kan de verspreiding van het coronavirus ingedijkt worden. Met de i3CAIR, een slim monitoring apparaat, biedt Vanerum hier een geschikte oplossing voor. 

Gezondere leeromgeving 

i3CAIR is een eenvoudige oplossing om de luchtkwaliteit in scholen te metenEen alarm wordt geactiveerd en meldingen verstuurd wanneer bepaalde ruimtes moeten worden geventileerd of wanneer de temperatuur stijgtHet apparaat wordt gekoppeld aan een touchscreen, waardoor de gemeten parameters steeds op een duidelijk visuele wijze weergegeven worden. Er zijn twee mogelijkheden beschikbaar, een stand-alone versie of een integratie met een centrale cloud serviceDe stand-alone oplossing biedt real-time informatie over de luchtkwaliteit, bewaart een beperkte historiek en stuurt proactief berichten aan de leerkracht in de klas als er ingegrepen moet worden. De cloud integratie gaat verder en maakt het mogelijk om meerdere sensoren op verschillende locaties te monitoren en in één dashboard weer te geven. Data en alarmen van alle sensorlocaties worden in één applicatie ontvangen. Een beduidende meerwaarde voor preventieadviseurs, want zij kunnen vanop afstand alle gegevens raadplegen en de nodige actie kan centraal gestuurd kan wordenDit biedt ook een enorme hoeveelheid aan data en rapportagemogelijkheden. Rapportage van omgevings- en luchtkwaliteitsdata in combinatie met informatie over bezetting van de lokalenlesduurschermgebruik levert interessante data-inzichten op. Met behulp van correcte gegevens kunnen weloverwogen beslissingen genomen worden, bijvoorbeeld betreffende de efficiëntie van ventilatiesystemen. 

 “Met deze nieuwe tool bieden we onze doelgroep een betaalbare oplossing om veiligheid in gebouwen te verbeteren en te voldoen aan regelgeving inzake preventie en welzijn op school en op het werk. Door i3CAIR te integreren met displays en de cloud service kunnen we unieke features en een geweldige gebruikerservaring bieden.” Aldus Lars Van Sweevelt, Director Product Development & Marketing. “Het spreekt voor zich dat het koppelen van onze touchscreens met cloud services het ware potentieel van onze oplossingen naar boven brengt en kansen biedt voor het onderwijs. We evolueren naar een wereld van onderling verbonden oplossingen die allemaal samen een enorme toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Voor meer informatie over dit product, mail vanerum

Artikels met gelijkaardige interesses