Een vlekkeloze uitrol van 550 iPads dankzij Lab9 Pro

Een vlekkeloze uitrol van 550 iPads dankzij Lab9 Pro

Op het moment dat Go Atheneum Aalst weet kreeg van de Digisprong en bijhorende digitale middelen, werd meteen een IT-werkgroep opgericht. De taak van deze werkgroep was het onderzoeken van de voor-en nadelen van de iPad en de voor-en nadelen van de laptop. De school kwam al snel uit bij iPads en klopte aan bij Lab9 Pro voor professionele ondersteuning.

Met de hulp van Lab9 Pro werden maar liefst 550 iPads succesvol geactiveerd binnen de 3 dagen, dit geheel binnen het Digisprong-budget.

Om de leerlingen van de leerjaren 1, 2 en 3 zo goed mogelijk te ondersteunen werd gekozen voor een 10.2-inch iPad in combinatie met een stevige Logitech Rugged Combo hoes. Deze duurzame hoes beschikt over een geïntegreerd toetsenbord waardoor de leerlingen eenvoudig kunnen typen. Daarnaast voegde de school ook een pencil toe zodat leerlingen absolute creatieve vrijheid krijgen in hoe ze aan de slag willen gaan met de nieuwe iPads. Door deze combinatie kunnen de leerlingen in alle onderwerpen en alle lessen aan de slag met het toestel.

De school werkt al een tijdje in een Microsoft-workflow. Door de professionele ondersteuning hebben ze deze ook kunnen doortrekken naar de iPads. Hierdoor kunnen de leerlingen eenvoudig aanmelden met hun Office ID omdat deze automatisch omgezet wordt naar een Apple ID. Op deze manier blijven de wachtwoorden overal hetzelfde, zowel voor het Apple-ID als het wachtwoord van de computer waardoor leerlingen geen problemen ondervinden bij het aanmelden.

Voor het beheer van de iPads koos de school voor de JAMF School omgeving. Via dit platform kunnen groepen en klassen worden aangemaakt en kan je makkelijk instellen wat de leerlingen al dan niet mogen doen met de iPad. Zo besliste de school dat leerlingen geen spelletjes kunnen spelen tijdens de schooluren maar wel de vrijheid krijgen om thuis apps te installeren. Ook de privacy van de leerlingen wordt gerespecteerd, de school kan altijd zien welke apps geïnstalleerd werden maar niet wat de leerlingen doen in de app.

Om deze investering te beschermen koos de school ook voor een uitbreiding van de garantie met Lab9 Pro Care.

 

Advertentie

Meer info over Lab9 Pro en onderwijs

Artikels met gelijkaardige interesses