Online studiedag digitale inclusie 2024 - Schrijf je gratis in

Online studiedag digitale inclusie 2024 - Schrijf je gratis in

Op 2 juli 2024 organiseren Mediawijs en VVSG een online studiedag digitale inclusie. Doorheen de dag kan je drie thematische webinars volgen met een hoop boeiende sprekers. Inschrijven kan voor één, twee of drie webinars en is volledig gratis.

Programma

10u-11u

Hoe bereik je digistarters?

Voorstelling van de inspiratiegids bereik digistarters. Een digistarter is iemand die moeite heeft om bij te blijven met de digitale evolutie en die het gevoel heeft over onvoldoende digitale vaardigheden te beschikken. Het is niet altijd evident om nieuwe digistarters te bereiken. We delen tips en inspiratie om op maat van je organisatie of lokaal bestuur aan de slag te gaan.

12u30-13u30

Bezit en gebruik van digitale media bij inburgeraars

Onderzoekscentrum imec onderzocht in samenwerking met de agentschappen voor integratie en inburgering voor het eerst het bezit en gebruik van media en technologie bij personen die een inburgeringstraject volgen in Vlaanderen. imec stelt de resultaten van de Digimeter Inburgering voor. Het Agentschap Integratie en Inburgering deelt tips rond duidelijke taal en toegankelijkheid die je kan gebruiken om anderstaligen en nieuwkomers beter te bereiken met je digitale inclusie initiatieven.

15u-16u

Voorstelling Barometer Digitale Inclusie 2024

Benieuwd naar de nieuwe cijfers en analyse van de Barometer Digitale Inclusie 2024 van de Koning Boudewijnstichting? Zijn er verschillen of evoluties in vergelijking met de laatste publicatie van de Barometer in 2022?  De nieuwe cijfers worden voorgesteld door de Koning Boudewijnstichting en UGent.

Ik schrijf me met plezier in

Artikels met gelijkaardige interesses