Vlaanderen maakt 4,3 miljoen euro vrij om scholen te compenseren voor ICT-investeringen

Vlaanderen maakt 4,3 miljoen euro vrij om scholen te compenseren voor ICT-investeringen

De Vlaamse regering maakt 4,3 miljoen euro vrij om de scholen te compenseren voor de ICT-investeringen die ze hebben moeten doen om afstandsonderwijs mogelijk te maken tijdens de coronacrisis. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

De scholen in Vlaanderen schakelden midden maart noodgedwongen over op afstandsonderwijs. Veel scholen investeerden daarvoor in de ICT-systemen om alles vlot te laten verlopen. De Vlaamse regering maakt nu 4,3 miljoen euro vrij om de scholen daarvoor te compenseren, meldt minister van Onderwijs Ben Weyts.

Het gaat om een bijkomende werkingstoelage voor dit schooljaar die ook nog gebruikt kan worden in het eerste semester van volgend schooljaar. Het geld kan bijvoorbeeld gaan naar het aanstellen van ICT-coördinatoren. Scholen hoeven geen aanvraag te doen en de middelen zullen zo snel mogelijk worden uitbetaald, klinkt het.

Volgens Weyts gaat het om "een eerste stap om de factuur te verlichten voor het onderwijs" en wil de regering in de komende weken nog stappen zetten.

Meer weten?

Artikels met gelijkaardige interesses